Nudlová polévka s plody moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudlová polévka s plody moře
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 38825 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
30 g | Ančovička - filety |
50 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Chaluha |
20 g | Cibulka jarní |
50 g | Dýně |
10 g | Krevety sušené |
50 g | Krevety tygří - loupané |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
3 ml | Omáčka sojová světlá |
50 g | Ředkev |
200 g | Škeble čerstvé |
2 polévková lžíce | Sůl |
30 g | Ústřice |
1 ks | Vejce slepičí |
3,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 182,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Dýně, Ředkev, Škeble čerstvé, Sůl, Ústřice, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chaluha, Krevety tygří - loupané, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krevety sušené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nudlová polévka s plody moře postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, 125 ml vody a špetky soli připravíme těsto, které zabalené v utěrce necháme odpočinout 30 minut. |
2 | Odpočaté těsto rozválíme na plát, který poprášíme moukou a svineme. Svinuté těsto nakrájíme na tenké proužky velikosti vlasových nudlí a necháme uschnout. Ředkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Z ančoviček odkrojíme hlavičky a odstraníme z nich vnitřnosti. Chaluhy očistíme tak, že je promneme ve vlhké utěrce. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kousky do tvaru půlměsíce. Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na úhlopříčné nudličky. Krevety, ústřice a oloupané škeble propláchneme pod tekoucí vodou a pak je necháme ve slané vodě 30 minut uležet, aby se zbavily vodního sedimentu. Na pánvi orestujeme na oleji ančovičky a krevety. |
3 | Orestované ančovičky, krevety a kousky ředkve dáme do hlubšího hrnce, přidáme zeleninu, rybí maso a kousky brambor, zalijeme 3 litry vody a přivedeme k varu. Do vroucí polévky přidáme chaluhy, oheň zmírníme a vaříme ještě dalších 10 minut. Potom polévku scedíme, ochutíme ji solí a rozmícháme v ní sójovou omáčku. Potom polévku znovu přivedeme k varu a přidáme připravené nudle, dýně a zbytek mořských plodů a vaříme už jen 10 minut. Na závěr přisypeme sekanou cibulku a česnek, krátce povaříme a podáváme horké v miskách. |
Poznámka
Tento vývar je možné připravit i z nudlí kupovaných a můžeme použít vývaru kuřecího, nebo hovězího.