Recept

Rajská omáčka od Šroubka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3883
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Ocet vinný
3 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
4 ks Rajčata
1 ks Skořice celá
60 ml Víno červené
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 393kJ
16% Sacharidy 58 g
129% Tuky 97 g
46% Sodík 917 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rajská omáčka od Šroubka postup přípravy receptu:

1

Přes síto vymačkáme šťávu z rajčat do misky, zbytek odložíme. Nakrájíme na kousky cibuli, mrkev, celer, petržel a opečeme 3 minuty na másle.

2

Přidáme koření, kůru z citrónu a vymačkaná rajčata, podusíme, zaprášíme moukou, znovu podusíme, zalijeme vývarem, octem, vínem, šťávou z rajčat a citrónu, cukrem.

3

Hodinu zvolna vaříme.

4

Omáčku přecedíme, podle chuti přisladíme a podáváme k těstovinám, knedlíkům nebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept