Rajská omáčka od Šroubka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka od Šroubka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3883 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
3 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Skořice celá |
60 ml | Víno červené |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka od Šroubka postup přípravy receptu:
1 | Přes síto vymačkáme šťávu z rajčat do misky, zbytek odložíme. Nakrájíme na kousky cibuli, mrkev, celer, petržel a opečeme 3 minuty na másle. |
2 | Přidáme koření, kůru z citrónu a vymačkaná rajčata, podusíme, zaprášíme moukou, znovu podusíme, zalijeme vývarem, octem, vínem, šťávou z rajčat a citrónu, cukrem. |
3 | Hodinu zvolna vaříme. |
4 | Omáčku přecedíme, podle chuti přisladíme a podáváme k těstovinám, knedlíkům nebo rýži. |