Hutná polévka z tykve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hutná polévka z tykve
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38832 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Kedlubna |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprika zelená |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kudrnka |
20 g | Polévkové koření |
100 g | Rajčata |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
9 g | Sůl |
300 g | Tykev |
1,5 l | Voda pitná |
50 g | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 541,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kedlubna, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Polévkové koření, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hutná polévka z tykve postup přípravy receptu:
1 | Vydlabanou dužinu z tykve i s jádry dáme vařit do 1 l osolené vody. Po 1 hodině vaření scedíme, dužinu vyhodíme. Do vývaru z tykve dáme vařit na kostičky nakrájenou všechnu zeleninu asi na 20 minut. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, přidáme pepř, papriku a mouku a krátce osmažíme. Zředíme trochou vývaru a rozmíchané vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 5 minut povaříme. Mezitím uvaříme nudle podle návodu, propláchneme a okapané přidáme do polévky. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |
Poznámka
1