Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38837

Ingredience

400 g Chléb samožitný
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
100 g Hlíva ústřičná
0,5 polévková lžíce Majoránka
800 g Maso mleté - mix
2 dl Mléko polotučné
70 g Mortadella
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
150 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Parmezán
2,5 kávová lžička Sůl
150 g Veka
2 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,289 kcal
Kilojoule 5 394kJ
26% Sacharidy 94 g
105% Tuky 79 g
71% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Jemná italská sekaná postup přípravy receptu:

1

Na kostičky pokrájenou bílou veku dáme do mísy a zalijeme ji mlékem. Omytou petrželku a majoránku drobně pokrájíme. Nastrouháme parmezán, mortadellu pokrájíme na malé kostičky.

2

Omyjeme rozmarýn, lístky otrháme, polovinu drobně pokrájíme, nepokrájené odložíme do misky na ozdobu. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme, tvrdou spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na drobné kousky. Očistíme cibuli s česnekem a drobně posekáme. Žampiony očistíme, omyjeme a nožičky odkrojíme. Hlavičky žampionů nakrájíme na plátky. Konzervovaná rajčata scedíme, pak je v misce vidličkou rozmačkáme.

3

V míse smícháme namočenou veku, kterou jsme vymačkali, mleté maso, sýry, majoránku, hlívu s petrželkou, cibuli s hlívou, ochutíme solí (1-1.5 lžičky), černým pepřem a vypracujeme šišku. Formu na srnčí hřbet si vytřeme olejem (2 lžíce), vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven. Masovou směs dáme do formy, přikryjeme přesahující slaninou a posypeme lístky rozmarýnu.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme při 160°C 30 minut, poté ještě 20 minut na 180°C, aby sekaná získala zlatavou kůrku.

5

Mezitím si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zprudka orestujeme žampiony (1 minutu), přimícháme petrželku, rozmačkaná rajčata i se zachycenou šťávou. Ochutíme solí (0.5-1 lžičky), bílým pepřem, cukrem, pokrájeným rozmarýnem a pod pokličkou vše dusíme přibližně 5-7 minut.

6

Upečenou sekanou vyklopíme a nakrájíme na plátky. Plátky sekané položíme na talíře a přidáme k nim podušené žampiony s rajčaty. Podáváme s černým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept