Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 38838

Ingredience

10 g Bobkový list
200 g Brambory
3 ks Cibule
200 g Hříbky čerstvé
150 g Klobása - Čabajka
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo jihočeské
10 g Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
300 g Zelí bílé - sterilizované

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 157kJ
3% Sacharidy 12 g
31% Tuky 23 g
5% Sodík 107 mg
13% Bílkoviny 8 g

Šumavské kyselo postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je vařit do hrnce s osolenou vodou. Vylijeme zelí, hříbky, přidáme nové koření, bobkový list, nakrájenou klobásu a necháme vařit asi 20 minut.

2

Na pánvi rozpálíme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku, osmažíme a zahustíme polévku. Povaříme ještě asi 10 minut.

3

Máslo roztopíme na pánvičce, rozklepneme celé vejce osmažíme, vysypeme do polévky, ještě přilijeme rozkvedlanou smetanu, zamícháme, dochutíme solí, pepřem, podle chuti přidáme ocet, (můžeme také citronovou šťávou), necháme projít varem a odstavíme.

Poznámka

Kyselo se podává teplé na teplém hlubokém talíři s čerstvým chlebem, ale také s topinkou. Ozdobíme nasekanou petrželovou nati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept