Polévka ze zeleninových zbytků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze zeleninových zbytků
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38839 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Lečo s párkem |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
20 ml | Polévkové koření |
100 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
100 g | Těstoviny flíčky |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 474,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo s párkem, Mouka pšeničná hladká, Polévkové koření, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze zeleninových zbytků postup přípravy receptu:
1 | Na vyškvařené slanině na kostičky osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Vmícháme papriku a prolisovaný česnek a podlijeme trochou vody. Vsypeme oloupané brambory nakrájené na kostičky, zalijeme 1.5 l vody, osolíme a necháme vařit asi 10 minut, až brambory změknou. Do vývaru přidáme zbytky leča a okapané flíčky, které jsme uvařili podle návodu. Dochutíme polévkovým kořením. |