Salát z Lionu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z Lionu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38840 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
80 g | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Okurka salátová |
40 g | Olivy černé |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
350 g | Rajčata |
250 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
200 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
2 ks | Vejce slepičí |
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice |
3 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
150 ml | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 578,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Cibule, Fazolové lusky zelené, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Tuňák ve vlastní šťávě, Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z Lionu postup přípravy receptu:
1 | Fazolky vaříme ve vroucí osolené vodě 4-5 minut doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme. |
2 | Zálivka: Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme je podélně na čtvrtky. Listy salátu natrháme na menší kousky a dáme je na velkou |
3 | salátovou mísu. Rozdělíme plátky okurky a fazolky. |
4 | Na mísu střídavě dáváme čtvrtky rajčat a vejce. Tuňáka rozdělíme na menší kousky vidličkou a položíme do středu mísy. Mísu ozdobíme cibulí, ančovičkami a olivami. Zalijeme zálivkou, ozdobíme petrželkou a podáváme. |