Jednoduchý recept

Salát z Lionu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38840
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
80 g Cibule
250 g Fazolové lusky zelené
150 g Okurka salátová
40 g Olivy černé
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
350 g Rajčata
250 g Salát hlávkový
5 g Sůl
200 g Tuňák ve vlastní šťávě
2 ks Vejce slepičí
Zálivka
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Hořčice
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
150 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 213kJ
4% Sacharidy 15 g
58% Tuky 43 g
55% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 23 g

Salát z Lionu postup přípravy receptu:

1

Fazolky vaříme ve vroucí osolené vodě 4-5 minut doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme.

2

Zálivka: Natvrdo uvařená vejce oloupeme a rozkrojíme je podélně na čtvrtky. Listy salátu natrháme na menší kousky a dáme je na velkou

3

salátovou mísu. Rozdělíme plátky okurky a fazolky.

4

Na mísu střídavě dáváme čtvrtky rajčat a vejce. Tuňáka rozdělíme na menší kousky vidličkou a položíme do středu mísy. Mísu ozdobíme cibulí, ančovičkami a olivami. Zalijeme zálivkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept