Pivní polévka s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka s medem
Pivní polévka s medem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38842 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
1 ks | Citrony |
10 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 l | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 439,8mg |
Draslík | 174,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citrony, Med včelí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka s medem postup přípravy receptu:
1 | Pivo vylijeme do hrnce, přidáme med, máslo, bobkový list a za stálého míchání uvedeme do varu. Smetanu vylijeme do mísy, přidáme mouku, 6 žloutků, šťávu z 1 citronu dobře rozmícháme, pomalu lijeme do polévky a zase za stálého míchání, aby se smetana nesrazila, polévku zahustíme. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, který za pomoci lžíce dáváme do vařící se polévky, až vzniknou noky. Na konci vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Necháme pod poklici 5-10 minut a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou na hlubokém talíři, ozdobenou nasekanou petrželovou nati.