Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 38842
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

10 g Bobkový list
1 ks Citrony
10 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
10 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
8% Sacharidy 28 g
44% Tuky 33 g
16% Sodík 317 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pivní polévka s medem postup přípravy receptu:

1

Pivo vylijeme do hrnce, přidáme med, máslo, bobkový list a za stálého míchání uvedeme do varu. Smetanu vylijeme do mísy, přidáme mouku, 6 žloutků, šťávu z 1 citronu dobře rozmícháme, pomalu lijeme do polévky a zase za stálého míchání, aby se smetana nesrazila, polévku zahustíme. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh, který za pomoci lžíce dáváme do vařící se polévky, až vzniknou noky. Na konci vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Necháme pod poklici 5-10 minut a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou na hlubokém talíři, ozdobenou nasekanou petrželovou nati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept