Recept

Bulgurový salát s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 38845
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

180 g Bulgur
180 g Cibulka jarní
30 g Máta
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
220 g Rajčata
40 ml Šťáva citrónová
5 g Sůl
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,5 polévková lžíce Ocet jablečný
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Provensálské koření
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 117kJ
12% Sacharidy 43 g
2% Tuky 1 g
30% Sodík 604 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bulgurový salát s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Vinaigrette - francouzská zálivka [37226]:

2

Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinaigrette":

3

do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

4

Bulgurové zrno dáme do velké mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát.

5

Bulgur scedíme a odstraníme z něj co nejvíce vody. Přendáme ho na salátovou mísu a vmícháme vinaigrette, citronovou šťávu, rajčata, jarní cibulky, petržel, mátu, podle chuti sůl a pepř. Ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept