Bulgurový salát s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulgurový salát s jarní cibulkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 38845 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
180 g | Bulgur |
180 g | Cibulka jarní |
30 g | Máta |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
220 g | Rajčata |
40 ml | Šťáva citrónová |
5 g | Sůl |
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226] | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 557,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Cibulka jarní, Máta, Rajčata, Sůl, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťáva citrónová, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bulgurový salát s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Vinaigrette - francouzská zálivka [37226]: |
2 | Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinaigrette": |
3 | do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá. |
4 | Bulgurové zrno dáme do velké mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. |
5 | Bulgur scedíme a odstraníme z něj co nejvíce vody. Přendáme ho na salátovou mísu a vmícháme vinaigrette, citronovou šťávu, rajčata, jarní cibulky, petržel, mátu, podle chuti sůl a pepř. Ozdobíme petrželkou a servírujeme. |