Housková polévka na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Housková polévka na másle
Housková polévka na másle
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38848 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
1 kostka | Bujón hovězí |
200 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Muškátový květ |
5 g | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 499,1mg |
Draslík | 73,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 596,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón hovězí, Muškátový květ, Nové koření celé, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Housková polévka na másle postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, jemně nastrouháme, housky nakrájíme a vše dáme do hrnce s osolenou vodou, kde je povaříme asi 20 minut, potom je dáme vychladnout a rozmixujeme. |
2 | Vrátíme zpět na sporák, přidáme bujón, bobkový list, muškátový květ, nové koření, máslo, smetanu rozmícháme se 4 žloutky, pomalu je vyléváme do polévky a důkladně mícháme. Povaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou s čerstvým chlebem.