Salát s rýží a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s rýží a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38849 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
180 g | Fazolové lusky zelené |
60 g | Ořechy vlašské |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
50 g | Rýže neloupaná (Natural) |
5 g | Sůl |
60 g | Žampiony čerstvé |
Zálivka | |
---|---|
10 g | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 250,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Ořechy vlašské, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Žampiony čerstvé, Ocet vinný, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Hořčice, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s rýží a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu doměkka. Scedíme, propláchneme v horké vodě a opět scedíme. Dáme do salátové mísy. |
2 | Zatím uvaříme v osolené vodě fazolky, vaříme 4-5 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme. |
3 | Zálivka: smícháme oleje, ocet, hořčici, podle chuti sůl a pepř. Přelijeme přes teplou rýži a necháme vychladnout. |
4 | Do rýže přidáme fazolky, petržel, houby a ořechy. Zamícháme a servírujeme. |