Omeletunk s oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeletunk s oblohou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3885 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Oregano sušené |
150 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 308,8mg |
Draslík | 153,8mg |
Vláknina | 2,8mg |
Vitamín A | 320,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Oregano sušené, Salám jemný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeletunk s oblohou postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a zamícháme do něj ostatní suroviny - oregano, salám, sůl a sýr. |
2 | Pánev s olejem rozehřejeme a vlijeme na ni směs. Nemícháme, děláme jako omeletu. Jakmile se vejce trochu zapečou, zamícháme. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovou oblohou a s kečupem.