Těstovinový salát s uzenou makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s uzenou makrelou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38851 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Cuketa |
130 g | Fazolky mražené |
400 g | Makrela uzená |
30 g | Ořechy vlašské |
3 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 707,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Fazolky mražené, Makrela uzená, Ořechy vlašské, Pomeranče, Sůl, Olej slunečnicový, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny Conchiglie, Olej z vlašských ořechů, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s uzenou makrelou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a opět scedíme. Zatím uvaříme v jiném hrnci osolené vody nakrájené cukety a fazolky 4-5 minut doměkka. Procedíme, propláchneme ve studené vodě a opět procedíme. |
2 | Oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky a dáme stranou. Z makrely sloupneme kůži, vykostíme a maso rozdělíme na větší kousky. |
3 | Zálivka: smícháme pomerančovou šťávu, slunečnicový a ořechový olej, petržel, podle chuti sůl a pepř. |
4 | Do salátové mísy dáme těstoviny, cukety, fazolky, dílky pomeranče, kousky makrely a jádra ořechů. Přidáme zálivku a opatrně promícháme, aby se ryba nepoškodila. Před podáváním necháme v chladničce vychladit nejméně 30 minut. |