Krůtí řízky s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s mandlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38855 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kari koření |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Rohlíky bílé |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 237,2mg |
Draslík | 459,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 155,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na tenké řízky, naklepeme, potřeme rozpuštěným máslem a po obou stranách osolíme. |
2 | Hladkou mouku smícháme s kari kořením, vejce rozkvedláme se smetanou a osolíme. Rohlíky nakrájíme na nudličky a promícháme s nasekanými plátky mandlí. |
3 | Řízky postupně obalujeme v kořeněné mouce, vejcích a rohlících s mandlemi. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené řízky na něm usmažíme po obou stranách dozlatova. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky a tatarská omáčka.