Rajčata plněná uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná uzenou rybou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38866 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Brambory vařené |
1 ks | Citrony |
40 g | Kopr čerstvý |
6 polévková lžíce | Majonéza |
300 g | Makrela uzená |
15 g | Mrkev kořen |
15 g | Okurky nakládané |
100 g | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata |
200 g | Salát ledový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 73,8mg |
Draslík | 833,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,7mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citrony, Kopr čerstvý, Majonéza, Makrela uzená, Okurky nakládané, Rajčata, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, smícháme s tatarskou omáčkou. Velká rajčata omyjeme, odkrojíme vršky a vydlabeme dužinu, kterou dáme do misky. Vnitřky rajčat nasolíme. Z vařených nakrájených brambor, pokrájené vařené mrkve a okurek vytvoříme salát, který smícháme s majonézou, podle chuti osolíme, opepříme. Tento bramborový salát smícháme s vydlabanou dužinou a nasekaným koprem. Rajčata naplníme nejprve salátem, potom rybí směsí, přizdobíme snítkou petržele a položíme zpět vršky. Podáváme na talíři s natrhaným ledovým salátem a kolečkem citronu. |
Poznámka
Servírujeme studené.