Minestrone s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minestrone s pestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38867 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
2 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý celý |
4 polévková lžíce | Pesto |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
85 g | Těstoviny konzumní |
700 ml | Vývar zeleninový |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 609,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Pepř černý celý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mrkev kořen, Olej olivový, Pesto, Těstoviny konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minestrone s pestem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou bramboru, mrkev, cuketu, zelí a cibuli nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme se solí. V rendlíku se silnějším dnem rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme utřený česnek, nakrájenou bramboru, mrkve, cuketu a zelí. Zlehka osmahneme, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina trochu nezměkne (5–7 minut). |
2 | Zalijeme vývarem, přidáme rajčata. Vše přivedeme k varu, pak zmírníme oheň a vaříme asi 20 minut. Nasypeme těstoviny, osolíme, nameleme pepř a za občasného zamíchání vaříme dalších 15 minut, dokud těstoviny nejsou uvařeny na skus (al dente). |
3 | Polévku servírujeme na hlubokém talíři s 1 lžící pesta, posypanou strouhaným parmezánem. |