Brynzová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzová pěna
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38868 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Cibule |
4 g | Kmín drcený |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Okurka salátová |
5 g | Paprika mletá sladká |
30 g | Pažitka |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Brynza |
20 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 168,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Okurka salátová, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzová pěna postup přípravy receptu:
1 | Brynzu ušleháme s máslem, vmícháme jemně nakrájenou cibuli, kmín, papriku, nasekanou pažitku a sůl. Je-li pěna příliš hustá, zředíme zakysanou smetanou. Na talířky rozprostřeme plátky okurky, na ně navršíme pěnu a ozdobíme kolmo zapíchnutými půlkolečky okurky. |