Maďarské palačinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské palačinky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 dl | Olej rostlinný |
200 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Na palačinky | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása Dunajská |
60 g | Lečo sterilované |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 267,6mg |
Draslík | 238,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí, Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Klobása Dunajská, Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní), Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarské palačinky postup přípravy receptu:
1 | Z vajec, mouky, mléka a soli umícháme hladké těsto. Na rozpáleném másle usmažíme slabé palačinky. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli najemno, posypeme parikou a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso, podlijeme vodou a dusíme pozvolna, pravidelně podléváme. Když je maso měkké, umeleme ho spolu s dunajskou klobásou na masovém strojku, výpek z masa zahustíme smetanou s rozmíchanou moukou. Vrátíme zpět umleté maso a přidáme lečo. Povaříme tak, aby směs měla hustší konzistenci. |
3 | Směsí naplníme palačinky, okraje přehneme a vytvoříme obdélníky, okraje sepneme párátkem. Obalíme ve vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. |