Debrecínská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínská omeleta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38870 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na omelety | |
---|---|
30 ml | Olej rostlinný |
30 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Rajčata |
4 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Na náplň | |
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása Dunajská |
100 g | Paprika zelená |
100 g | Rajčata |
30 g | Sádlo vepřové škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 306,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 750,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cibule, Paprika zelená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou dunajskou klobásu a papriku, pár minut restujeme a přihodíme pokrájená rajčata. Dusíme, dokud směs nezhoustne. |
2 | Z vajec, vody a soli vyšleháme těsto, ze kterého na oleji osmažíme omeletu z obou stran a ještě na pánvi ji naplníme směsí, přehneme a sesuneme na talíř. Ozdobíme plátkem rajčete a snítkou petrželky. |