Recept

Kuřecí čtvrtky ve žloutkové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 38872

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
4 ks Kuřecí čtvrtky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,068 kcal
Kilojoule 4 467kJ
2% Sacharidy 7 g
94% Tuky 70 g
62% Sodík 1 g
142% Bílkoviny 80 g

Kuřecí čtvrtky ve žloutkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuřecí čtvrtky opečeme v kastrole na rozehřátém másle. Potom je osolíme, podlijeme trochou horkého vývaru a dusíme ve vyhřáté troubě doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě. Šťávu zaprášíme hladkou moukou a necháme vysmahnout. Mírně podlijeme vývarem a za stálého míchání povaříme.

3

Do šťávy přidáme žloutky rozkvedlané s citronovou šťávou a ihned odstavíme z plotny. Omáčku už nevaříme.

4

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept