Recept

Dušený králík na houbách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 38876
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1,5 kg Králičí maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
80 g Slanina vepřová
1,5 dl Smetana zakysaná 15%
2,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
2 dl Vývar zeleninový
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 892 kcal
Kilojoule 3 731kJ
6% Sacharidy 22 g
177% Tuky 133 g
53% Sodík 1 g
151% Bílkoviny 85 g

Dušený králík na houbách postup přípravy receptu:

1

Králíka očistíme, odblaníme, vykostíme a naporcujeme.

2

Cibule s česnekem očistíme. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek pokrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Očistíme mrkev, kterou pokrájíme na plátky.

3

V hrnci si rozpálíme olej s 1 lžící másla, na něj přidáme slaninu, kterou krátce osmažíme a přidáme porce králíka. Zprudka maso osmažíme z každé strany dozlatova. Pak maso vyjmeme. Na omastek přidáme cibuli s česnekem, žampiony, promícháme a společně smažíme dozlatova. Přilijeme zeleninový vývar, bílé víno a maso vrátíme do hrnce. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl (2 lžičky). Maso dusíme pomalu pod pokličkou doměkka přibližně 40 minut.

4

V hrnečku si vymícháme nebo rozmixujeme dohladka zakysanou smetanu s 1 lžící hladké mouky.

5

Měkké maso vyjmeme, vyjmeme i koření a omáčku zahustíme připravenou smetanou a dochutíme ji solí a bílým pepřem a krátce povaříme.

6

Porce králíka dáme na talíře, polijeme je houbovou omáčkou a servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené italské těstoviny nebo houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept