Recept

Pizza s kapary a tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38879

Ingredience

2 polévková lžíce Kapary
130 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Oregano sušené
90 ml Passata (drcená rajčata)
200 g Tuňák v oleji
Základní těsto na pizzu [20279]
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
35 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 745kJ
35% Sacharidy 126 g
32% Tuky 24 g
11% Sodík 221 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pizza s kapary a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Těsto rozválíme a vytáhneme do tloušťky 1 cm a šířky 35 cm. Uděláme kruh a vytvarujeme.

7

Dáme na plech, povrch pokryjeme přísadami a v troubě předehřáté na 220°C pečeme 20-30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept