Jáhlové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlové knedlíky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3888 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Brambory |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,3 kg | Jáhly - loupané proso |
1 polévková lžíce | Krupice dětská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 491,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Jáhly - loupané proso, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Spaříme jáhly, scedíme a v mléce uvaříme doměkka a osladíme. |
2 | 4 brambory uvaříme a nastrouháme, přidáme jáhly, 2 žloutky, lžíci másla a hrubou mouku s dětskou krupicí. |
3 | Vyšlehaný sníh ze dvou bílků vmícháme a tvoříme knedlíčky, které vaříme v osolené vodě. |