Řepné čatní s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řepné čatní s hruškami
Řepné čatní s hruškami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38881 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule červená |
350 g | Cukr třtinový |
1 kg | Hrušky |
80 g | Kandované ovoce |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
750 ml | Ocet vinný červený |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 373,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 18,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr třtinový, Hrušky, Kandované ovoce, Ocet vinný červený, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řepné čatní s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme očištěnou a na menší kostičky nakrájenou červenou řepu, na větší kostičky hrušky a červenou cibuli. |
2 | Přidáme nastrouhaný zázvor, třtinový cukr, kandované ovoce, sůl, mleté nové koření a červený vinný ocet. Důkladně promícháme. |
3 | Směs přivedeme k varu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme asi 50 minut. |
4 | Hotovou směsí plníme zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme. |