Kandované překvapení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kandované překvapení
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38883 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
250 ml | Griotka |
4 ks | Hřebíček |
250 g | Kandované ovoce |
2 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 204kJ
13% Sacharidy 45 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 43 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 84,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Kandované ovoce, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kandované překvapení postup přípravy receptu:
1 | Do připravených čistých skleniček nasypeme kandované ovoce, přidáme hřebíček, skořici a zalijeme griotkou. |
2 | Takto naplněné sklenice vzduchotěsně uzavřeme a před podáváním necháme minimálně 5 dní uležet v temnu a chladu. |