Nugátová paštika s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nugátová paštika s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38885 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
80 g | Datle |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Kakao |
200 g | Kandované ovoce |
150 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
150 g | Med včelí |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 124,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Datle, Hřebíček, Kandované ovoce, Mandle, Med včelí, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nugátová paštika s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. |
2 | V nerezové míse smícháme vlašské ořechy, madle, datle a kandované ovoce. Přidáme hřebíček, skořici, muškátový oříšek, bílý pepř, mouku a kakao, vše důkladně promícháme. |
3 | Do hrnce dáme med, máslo, cukr a za stálého míchání na mírném ohni rozpustíme. Poté ze sporáku odstavíme a nalijeme do nerezové mísy k ořechům a kandovanému ovoci. Důkladně promícháme a takto připravenou hmotu vložíme do koláčové formy. |
4 | Za pomoci rukou hmotu ve formě pořádně upěchujeme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40 minut. |
5 | Po upečení necháme nugátovou paštiku vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |