Recept

Vánoční medové perníčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38886

Ingredience

100 g Cukr třtinový
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
5 polévková lžíce Med včelí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Zdobení
300 g Poleva cukrářská bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 529kJ
5% Sacharidy 16 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 12 mg
3% Bílkoviny 2 g

Vánoční medové perníčky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem.

2

V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek do pečiva, skořici, hřebíček, pepř a vše promícháme. Přidáme máslo, cukr a rozšlehaná vejce s medem. Musí vzniknout hezky propojené tuhé těsto.

3

Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého dílu vyválíme placku, ze které poté za pomocí jakéhokoliv vykrajovátka vykrajujeme různé tvary. Vykrojené perníčky klademe na plech. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.

4

Plech s perníčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

5

Po upečení perníčky necháme vychladnout a poté je zdobíme polevou, připravenou podle návodu na obalu. Ke zdobení používáme cukrářský sáček.

Poznámka

Perníčky můžeme použít jako ozdoby na stromeček nebo je servírovat jako klasické vánoční cukroví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept