Recept

Hrušková zavařenina s brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38888

Ingredience

25 ml Brandy
30 g Brusinky sušené
75 g Cukr třtinový
1 kávová lžička Cukr vanilka
150 g Hrozinky
300 g Hrušky
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Pomerančová kůra
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Skořice mletá
60 ml Víno portské
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 740kJ
6% Sacharidy 20 g
128% Tuky 96 g
0% Sodík 3 mg
4% Bílkoviny 2 g

Hrušková zavařenina s brusinkami postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme portské víno s cukrem a při nízké teplotě necháme cukr rozpustit. Přidáme brusinky, na větší kostky nakrájené hrušky a přivedeme k varu.

2

Poté přidáme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, pomerančovou kůru a šťávu. Na mírném ohni vaříme 30 minut.

3

Odstavíme ze sporáku a necháme trochu zchladnout. Poté do směsi přimícháme brandy, vanilkový cukr a med. Ještě chvíli mícháme.

4

Takto připravenou směsí naplníme zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept