Jablečná žemlovka z toustového chleba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná žemlovka z toustového chleba
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38897 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
12 krajíc | Chléb toastový |
125 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Džem meruňkový |
1 kg | Jablka |
125 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 482,1mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 108,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Jablka, Voda pitná, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem meruňkový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná žemlovka z toustového chleba postup přípravy receptu:
1 | Jablka dáme do velkého hrnce s cukrem a odměřeným množstvím vody. Trochu je podusíme doměkka a pak rozmačkáme vařečkou. Vložíme meruňkový džem a smícháme, aby se meruňky ochutily od jablka. |
2 | Krajíčky chleba potřeme máslem. Formu lehce vymažeme tukem a narovnáme do ní plátky. Polijeme jablečnou směsí a zbývající krajíčky pokryjeme jablečnou směs. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova a dokřupava. Podáváme horké. |