Jablka ve strouhance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka ve strouhance
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38899 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
45 g | Máslo čerstvé |
3 g | Muškátový oříšek |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
175 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 10,8mg |
Draslík | 258,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka ve strouhance postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme na pánvi máslo. Vsypeme strouhanku a mícháme na středním teple 5 minut, až strouhanka zezlátne a je křupavá. Sejmeme ze sporáku. |
2 | Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, pocukrujeme pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí a muškátovým oříškem. |
3 | Dno mísy posypeme jednou čtvrtinou strouhanky. Pokryjeme polovinou jablečné směsi a posypeme druhou čtvrtinou strouhanky. |
4 | Navrch dáme zbývající jablka, zalijeme je zbylou šťávou a posypeme zbytkem strouhanky. Povrch lehce pocukrujeme. Mísu přikryjeme alobalem. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. |
5 | Odkryjeme alobal a krátce pečeme, až jsou jablka měkká a povrch je zlatavý. Podáváme teplé. |