Jednoduchý recept

Flambované višně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38902

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Kompot višňový
75 ml Koňak Armaňak
1 ml Tresť mandlová
350 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 435kJ
14% Sacharidy 51 g
13% Tuky 10 g
4% Sodík 77 mg
7% Bílkoviny 4 g

Flambované višně postup přípravy receptu:

1

Višně scedíme a zachováme 125 ml sirupu. Višně dáme do hrnce se sirupem a cukrem. Mírně ohřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí, pak uvedeme do varu. Vaříme asi 5 minut, až se tekutina napůl vyvaří. Vmícháme mandlovou tresť.

2

Na višně nalijeme polovinu koňaku. Zbytek nalijeme do malého hrnce a mírně zahřejeme. Sejmeme ze sporáku a zapálíme. Hořící koňak nalijeme na višně.

3

Když plameny uhasnou, nalijeme višně i s omáčkou přes vanilkovou zmrzlinu a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept