Flambované višně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambované višně
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38902 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Kompot višňový |
75 ml | Koňak Armaňak |
1 ml | Tresť mandlová |
350 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 269,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flambované višně postup přípravy receptu:
1 | Višně scedíme a zachováme 125 ml sirupu. Višně dáme do hrnce se sirupem a cukrem. Mírně ohřejeme a mícháme, až se cukr rozpustí, pak uvedeme do varu. Vaříme asi 5 minut, až se tekutina napůl vyvaří. Vmícháme mandlovou tresť. |
2 | Na višně nalijeme polovinu koňaku. Zbytek nalijeme do malého hrnce a mírně zahřejeme. Sejmeme ze sporáku a zapálíme. Hořící koňak nalijeme na višně. |
3 | Když plameny uhasnou, nalijeme višně i s omáčkou přes vanilkovou zmrzlinu a servírujeme. |