Nákyp s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s citronem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38905 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
40 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
90 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
175 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 145,1mg |
Draslík | 92,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s citronem postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přidáme mouku, citronovou šťávu a kůru a všechno smícháme. Postupně přidáme mléko. |
2 | Bílky ušleháme na tuhý sníh. Postupně je lehce vmícháme do citronové hmoty. |
3 | Vymažeme zapékací mísu. Směs nalijeme do mísy a mísu dáme na pekáč. Přidáme tolik vody, aby sahala do poloviny mísy. Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C, až je nákyp pružný na dotek. |
4 | Ozdobíme plátky citronu. |