Recept

Vepřové plátky se sójovými výhonky na thajský způsob

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 38906

Ingredience

2 ks Broskve
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr třtinový
100 g Hrachové lusky
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet rýžový
4 polévková lžíce Olej sójový
6 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 kávová lžička Pepř citronový
225 g Rýže jasmínová
100 g Shiitake houby
200 g Sójové výhonky
0,5 kávová lžička Sůl
400 g Vepřová kýta
4,4 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 373kJ
19% Sacharidy 69 g
144% Tuky 108 g
29% Sodík 579 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřové plátky se sójovými výhonky na thajský způsob postup přípravy receptu:

1

Jasmínovou rýži dobře promyjeme ve studené vodě. Dáme ji do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce, přilijeme vodu, zakryjeme poklicí a když přijde k varu, promícháme, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 10 minut. Pak zakrytý hrnec odstavíme a rýži pod poklicí necháme 5 minut dojít.

2

Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, odřežeme tučné okraje, maso osušíme a nakrájíme na hranolky. Houby Shiitake očistíme, omyjeme a osušíme. Pak odkrojíme nožičky a hlavičky rozkrájíme na poloviny. Cibuli s česnekem očistíme a nadrobno pokrájíme. Očistíme a omyjeme mladé hráškové lusky. Oloupanou mrkev omyjeme, podélně rozkrájíme na plátky, které pokrájíme na nudličky. Koriandr omyjeme a drobně posekáme. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a pokrájíme na tenké nudličky. Sójové výhonky v sítu promyjeme horkou vodou a necháme okapat. Broskve omyjeme, oloupeme a pokrájíme na měsíčky.

3

Ve woku rozpálíme sójový olej, na něm zprudka restujeme přibližně 2 minuty maso. za stálého míchání přidáme cibuli s česnekem, chilli, mrkev, houby, a hráškové lusky. Restujeme další 2 minuty, vše posypeme 1 lžicí kukuřičného škrobu Maizeny a promícháme. Přidáme broskve, směs ochutíme sójovou omáčkou, citronovým pepřem, solí, třtinovým cukrem a rýžovým octem. Stále mícháme a restujeme další 2 minuty. Nakonec přimícháme sójové výhonky a koriandr.

4

Směs s vepřovým masem by měla mít sladkokyselou chuť. Podáváme s uvařenou rýží, kterou těsně před podáváním lehce načechráme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept