Vepřové plátky se sójovými výhonky na thajský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky se sójovými výhonky na thajský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 38906 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Broskve |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
100 g | Hrachové lusky |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet rýžový |
4 polévková lžíce | Olej sójový |
6 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
225 g | Rýže jasmínová |
100 g | Shiitake houby |
200 g | Sójové výhonky |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová kýta |
4,4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr třtinový, Hrachové lusky, Koriandr čerstvý, Shiitake houby, Sójové výhonky, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mrkev kořen, Ocet rýžový , Olej sójový, Omáčka sojová světlá, Pepř citronový, Rýže jasmínová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky se sójovými výhonky na thajský způsob postup přípravy receptu:
1 | Jasmínovou rýži dobře promyjeme ve studené vodě. Dáme ji do cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce, přilijeme vodu, zakryjeme poklicí a když přijde k varu, promícháme, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 10 minut. Pak zakrytý hrnec odstavíme a rýži pod poklicí necháme 5 minut dojít. |
2 | Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, odřežeme tučné okraje, maso osušíme a nakrájíme na hranolky. Houby Shiitake očistíme, omyjeme a osušíme. Pak odkrojíme nožičky a hlavičky rozkrájíme na poloviny. Cibuli s česnekem očistíme a nadrobno pokrájíme. Očistíme a omyjeme mladé hráškové lusky. Oloupanou mrkev omyjeme, podélně rozkrájíme na plátky, které pokrájíme na nudličky. Koriandr omyjeme a drobně posekáme. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme a pokrájíme na tenké nudličky. Sójové výhonky v sítu promyjeme horkou vodou a necháme okapat. Broskve omyjeme, oloupeme a pokrájíme na měsíčky. |
3 | Ve woku rozpálíme sójový olej, na něm zprudka restujeme přibližně 2 minuty maso. za stálého míchání přidáme cibuli s česnekem, chilli, mrkev, houby, a hráškové lusky. Restujeme další 2 minuty, vše posypeme 1 lžicí kukuřičného škrobu Maizeny a promícháme. Přidáme broskve, směs ochutíme sójovou omáčkou, citronovým pepřem, solí, třtinovým cukrem a rýžovým octem. Stále mícháme a restujeme další 2 minuty. Nakonec přimícháme sójové výhonky a koriandr. |
4 | Směs s vepřovým masem by měla mít sladkokyselou chuť. Podáváme s uvařenou rýží, kterou těsně před podáváním lehce načechráme. |