Recept

Křehký koláč se sýrem, rajčaty, hořčicí a bylinkovým olejem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38910
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
85 g Máslo čerstvé
115 ml Mléko polotučné
170 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
2 g Sůl
115 g Sýr Brie
55 g Sýr Čedar
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
10% Sacharidy 37 g
52% Tuky 39 g
25% Sodík 497 mg
33% Bílkoviny 18 g

Křehký koláč se sýrem, rajčaty, hořčicí a bylinkovým olejem postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme těsto: Do prosáté mouky přidáme špetku mořské soli. Změklé máslo rozkrájíme na drobné kousky a konečky prstů hněteme, dokud vzniklá hmota nezíská podobu drobenky. Pak přidáme dvě lžíce studené vody a pokračujeme v hnětení, dokud nevznikne hladké těsto. To přikryjeme a necháme v ledničce nejméně 20 minut odpočinout.

2

Připravíme bylinkový olej: Na jemno usekáme listy čerstvé bazalky, petržele a koriandru, vše smícháme s 2 lžícemi olivového oleje.

3

Připravené těsto vyjmeme z ledničky, vyložíme jím hlubší plech a necháme dalších 10 minut chladit.

4

Nakrájíme na silnější plátky 4 rajčata a sýr brie, nastrouháme čedar a utřeme česnek se solí.

5

Plech s těstem přikryjeme pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme 10–12 minut. Papír z těsta opatrně odstraníme a pokračujeme v pečení dalších 5 minut.

6

Zatím smícháme v míse mléko, žloutky, utřený česnek a čerstvě umletý pepř.

7

Těsto vyndáme z trouby, teplotu v troubě snížíme na 180 °C. Těsto namažeme hořčicí, posypeme nastrouhaným čedarem a poklademe plátky rajčat. Navrch položíme plátky sýra brie a vše zalijeme připravenou vaječnou směsí. Vrátíme do trouby a pečeme dozlatova dalších 30–35 minut.

8

Koláč vyjmeme z trouby a potřeme připraveným bylinkovým olejem. Podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept