Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38911
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1200 g Kuře
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 923 kcal
Kilojoule 3 864kJ
5% Sacharidy 18 g
73% Tuky 55 g
35% Sodík 702 mg
105% Bílkoviny 59 g

Kuře po alžírsku postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme olej, sójovou omáčku, ocet, prolisovaný česnek, mletou papriku a sůl.

2

Očištěné a omyté kuře naporcujeme, urovnáme do pekáče a přelijeme připravenou marinádou. Pekáč přiklopíme a maso pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

3

Potom pokličku odstraníme, ke kuřeti přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného podlévání horkým vývarem pečeme ještě 20 minut.

4

Nakonec porce kuřete potřeme medem smíchaným se 2 lžícemi vývaru a dopékáme ještě 15 minut.

5

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept