Mandlový dort se šlehačkou a višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový dort se šlehačkou a višněmi
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38915 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
140 g | Cukr moučkový |
140 g | Cukr vanilka |
100 g | Kompot višňový |
140 g | Mandle |
140 g | Ořechy lískové pražené |
20 g | Piškoty dětské |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 433,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 9,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot višňový, Mandle, Ořechy lískové pražené, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Piškoty dětské, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlový dort se šlehačkou a višněmi postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme vanilku, najemno strouhané mandle, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty. |
2 | Těsto zlehka promícháme, vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem nebo necháme vychladnout a dozdobíme ušlehanou smetanou a zavařenými višněmi. |