Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38917 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí čtvrtky |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 22,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem. |
2 | Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar. |
3 | Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory. |
Na takto připraveném jídle jsme si všichni pochutnali, dělala jsem více porcí a jako přílohu zvolila těstoviny. Recept můžu doporučit, jen jsem neměla hodně silně vyhřátou troubu, stupně nenapíšu, mám plynovou troubu. Měla jsem strach, aby se mi rozmarýn na povrchu nepřipálil. Šťávu si dovedu představit i zahuštěnou, ale není to nutné, samozřejmě byla dobrá i tak.