Recept

Roláda s řeřichou a parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38918
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
200 g Lučina smetanový sýr
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 g Pepř černý celý
170 g Řeřicha
2 g Sůl
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
1% Sacharidy 5 g
29% Tuky 22 g
17% Sodík 344 mg
24% Bílkoviny 14 g

Roláda s řeřichou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Vymazaný plech o rozměrech 23 x 30 cm vyložíme pečícím papírem, posypaným polovinou parmezánu, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

2

Na jemno nasekáme listy řeřichy (několik jich odložíme na ozdobu) a jarní cibulku.

3

Polovinu nasekaných listů řeřichy smícháme s vejci, solí a čerstvě umletým pepřem, směs nalijeme na plech a pečeme, dokud vejce neztuhnou (7–8 minut). Vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut stát, potom vše posypeme druhou polovinou parmezánu, přikryjeme papírem na pečení a necháme v chladu, dokud plech i těsto úplně nevystydnou (přibližně 35 minut).

4

Zatím připravíme náplň. V misce smícháme druhou polovinu listů řeřichy, smetanový sýr Lučina, mléko a cibulku.

5

Vychladlé těsto opatrně přeneseme na prkénko, odstraníme vrchní pečící papír a potřeme připravenou náplní.

6

Roládu začneme balit od užšího konce, přitom opatrně odstraňujeme spodní pečící papír. Hotovou roládu dáme na 30 minut do ledničky, aby dostatečně ztuhla. Pak ji vyndáme, nakrájíme na silnější plátky. Podáváme ozdobené lístky řeřichy.

Poznámka

Čas přípravy je udán bez doby potřebné k vychladnutí + vychlazení (přibližně 40 + 30 minut)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept