Roláda s řeřichou a parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda s řeřichou a parmezánem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38918 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
200 g | Lučina smetanový sýr |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý celý |
170 g | Řeřicha |
2 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 247,9mg |
Draslík | 289,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Řeřicha, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda s řeřichou a parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Vymazaný plech o rozměrech 23 x 30 cm vyložíme pečícím papírem, posypaným polovinou parmezánu, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. |
2 | Na jemno nasekáme listy řeřichy (několik jich odložíme na ozdobu) a jarní cibulku. |
3 | Polovinu nasekaných listů řeřichy smícháme s vejci, solí a čerstvě umletým pepřem, směs nalijeme na plech a pečeme, dokud vejce neztuhnou (7–8 minut). Vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut stát, potom vše posypeme druhou polovinou parmezánu, přikryjeme papírem na pečení a necháme v chladu, dokud plech i těsto úplně nevystydnou (přibližně 35 minut). |
4 | Zatím připravíme náplň. V misce smícháme druhou polovinu listů řeřichy, smetanový sýr Lučina, mléko a cibulku. |
5 | Vychladlé těsto opatrně přeneseme na prkénko, odstraníme vrchní pečící papír a potřeme připravenou náplní. |
6 | Roládu začneme balit od užšího konce, přitom opatrně odstraňujeme spodní pečící papír. Hotovou roládu dáme na 30 minut do ledničky, aby dostatečně ztuhla. Pak ji vyndáme, nakrájíme na silnější plátky. Podáváme ozdobené lístky řeřichy. |
Poznámka
Čas přípravy je udán bez doby potřebné k vychladnutí + vychlazení (přibližně 40 + 30 minut)