Jednoduchý recept

Vařené artyčoky s dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3892
Kategorie: Zelenina

Ingredience

4 ks Artyčoky
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary sterilované
6 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
33% Sacharidy 120 g
13% Tuky 10 g
60% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Vařené artyčoky s dresinkem postup přípravy receptu:

1

Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy.

2

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.

3

Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary.

4

Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept