Vařené artyčoky s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené artyčoky s dresinkem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3892 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 108g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kapary sterilované, Ocet vinný, Olej stolní, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené artyčoky s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. |
3 | Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary. |
4 | Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem. |