Recept

Jelení pečínka s houbami a hroznovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38921

Ingredience

1,5 dl Bujón zeleninový
1 ks Cibule
200 g Hroznové víno
150 g Hříbky čerstvé
1 kg Jelení maso
0,5 polévková lžíce Koření Zvěřina
1 polévková lžíce Libeček
150 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,8 dl Sherry brandy
100 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
4 stroužek Česnek
1,5 polévková lžíce Česnekové máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 783 kcal
Kilojoule 3 276kJ
7% Sacharidy 24 g
59% Tuky 44 g
62% Sodík 1 g
114% Bílkoviny 64 g

Jelení pečínka s houbami a hroznovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Slaninu rozkrojíme na polovinu. Z jedné části nakrájíme hranolky, druhou část pokrájíme na kostičky.

2

Špalík jeleního masa odblaníme, omyjeme a osušíme. Ostrým nožem vytvoříme uprostřed masa otvor - kapsu. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, silně potřeme česnekem a posypeme zvěřinovým kořením. Vytvořenou kapsu vytřeme česnekovým máslem.

3

Hříbky a lišky očistíme, omyjeme, v sítu necháme okapat a pak je pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Petrželku s libečkem omyjeme, (z petrželky odložíme několik lístků na ozdobu) a bylinky drobně pokrájíme.

4

V pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji (2 lžíce) vysmažíme kostičky slaniny dozlatova, přidáme cibuli s houbami, promícháme a vydusíme z vody. Když se začnou smažit, ochutíme je bílým pepřem, mořskou solí a kmínem. Promícháme a smažíme dozlatova. Do směsi přimícháme pokrájené bylinky a směs vložíme do kapsy. Uzavřeme ji párátky.

5

V pekáčku rozpálíme (slunečnicový olej 2 lžíce) s 2 lžícemi másla a maso zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Restujeme přibližně 4- 5 minut. K masu přilijeme zeleninový bujon, Sherry Brandy, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut při 220°C a občas poléváme výpekem.

6

Zelené hrozny vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Přidáme je do výpeku k masu a společně dopékáme asi 10 minut.

7

Měkké maso vyjmeme z pekáče a výpek zjemníme přimícháním smetany. Maso pokrájíme na plátky, upravíme na talíře, polijeme výpekem s hrozny, ozdobíme lístky omyté petrželky (1 lžíce) a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept