Recept

Francouzské kuřecí čtvrtky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38922
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule sterilovaná
600 g Kuřecí čtvrtky
150 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 ml Vývar drůbeží
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 025kJ
2% Sacharidy 7 g
74% Tuky 55 g
45% Sodík 906 mg
67% Bílkoviny 38 g

Francouzské kuřecí čtvrtky postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, vložíme do pekáče vymazaného kouskem másla a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

2

Z další části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zředíme horkým vývarem. Přidáme pepř a vymícháme jemnou omáčku, kterou povaříme 5 minut.

3

Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme na kousku másla a spolu s cibulkami je přidáme do omáčky.

4

Na zbylém másle na pánvi usmažíme 4 sázená vejce.

5

Pečené kuřecí čtvrtky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Na každou čtvrtku položíme jedno sázené vejce.

6

Můžeme podávat s opečenými plátky bagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept