Francouzské kuřecí čtvrtky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské kuřecí čtvrtky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38922 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule sterilovaná |
600 g | Kuřecí čtvrtky |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar drůbeží |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 290,3mg |
Draslík | 308,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské kuřecí čtvrtky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, vložíme do pekáče vymazaného kouskem másla a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
2 | Z další části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zředíme horkým vývarem. Přidáme pepř a vymícháme jemnou omáčku, kterou povaříme 5 minut. |
3 | Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme na kousku másla a spolu s cibulkami je přidáme do omáčky. |
4 | Na zbylém másle na pánvi usmažíme 4 sázená vejce. |
5 | Pečené kuřecí čtvrtky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Na každou čtvrtku položíme jedno sázené vejce. |
6 | Můžeme podávat s opečenými plátky bagety. |