Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38923 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 g | Kmín celý |
10 g | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Pažitka |
120 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 839,8mg |
---|---|
Cholesterol | 94,8mg |
Draslík | 63,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko a postupně přimícháváme hrubou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme pár minut odležet. |
2 | Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu, vezmeme těsto a přes hrubé struhadlo strouháme drobení rovnou do vroucí vody. Promícháme, přisypeme rozdrobenou brynzu, přidáme máslo, povaříme, nakonec přilijeme sladkou smetanu, přidáme posekaný kopr a pažitku. Necháme projít varem a odstavíme. |
3 | Polévku nalijeme do talířů a podáváme ji horkou. |