Recept

Obalované kuře pečené v alobalu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38924
Kategorie: Maso

Ingredience

1200 g Kuře
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 946kJ
1% Sacharidy 3 g
65% Tuky 49 g
24% Sodík 487 mg
106% Bílkoviny 60 g

Obalované kuře pečené v alobalu postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme. V misce smícháme hladkou mouku, bílky, strouhanku, sůl a trochu vody. Maso ve směsi obalíme a položíme na čtverce alobalu potřené olejem. Alobal dobře uzavřeme a balíčky položíme na plech.

2

Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, potom snížíme příkon tepla a ve středně vyhřáté troubě dopékáme ještě 15-20 minut. Chvíli před dopečením alobal rozevřeme, aby se maso opeklo.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.

Poznámka

Množství mouky, strouhanky a vody uzpůsobíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept