Špenátovo-mandlová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátovo-mandlová polévka
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 38929 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Mandle mleté |
1 g | Pepř černý mletý |
115 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 g | Sůl |
55 g | Sýr Parmezán |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 773,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátovo-mandlová polévka postup přípravy receptu:
1 | Připravíme větší hrnec, do kterého vložíme špenát rozdělený na jednotlivé listy. Část špenátových listů odložíme stranou, poslouží jako ozdoba na hotovou polévku. Špenát v hrnci zalijeme zeleninovým vývarem. Jakmile začne vývar vřít, ztlumíme oheň a pět minut povaříme. |
2 | Potom do hrnce vsypeme umleté mandle, osolíme a opepříme podle chuti a vaříme ještě další dvě minuty. Hrnec odstavíme a polévku necháme chladnout. |
3 | Vlažnou polévku vlijeme do kuchyňského mixéru. Mixujeme tak dlouho, dokud není polévka úplně hladká. Nemáme-li k dispozici mixér, můžeme stejného efektu docílit i ručním šlehačem. Přilijeme nízkotučnou smetanu a znovu mixujeme. Dokonale hladký špenátový krém vlijeme zpátky do hrnce. Polévku už nevaříme, jenom na velmi mírném ohni ohřejeme. |
4 | Jednotlivé porce polévky na talíři posypeme nastrouhaným parmezánem a mírně opepříme čerstvě namletým pepřem. Vložíme do každého talíře několik listů špenátu a podáváme. |